Usein kysytyt kysymykset

Autoteippaukset

 • Millaisia eri autoteippejä on olemassa?

Autoteipit lajitellaan kolmeen pääryhmään, joista jokaiseen ryhmään kuuluu sekä tulostettavia teippejä, kuin myös väriteippejä. Tarramateriaali valitaan lopullisen käyttökohteen pohjalta. On tärkeää, että asiakas osaa kuvailla käyttötarkoituksen ja toivotun käyttöiän tilausta tehdessä, jolloin osaamme valita hänelle parhaiten sopivan materiaalin.

1D-teipit, eli monomeerit ovat tasaisen pinnan teippimateriaaleja. Parhaimmillaan 1D-teipit ovat tasaiselle pinnalle asennettuna, mutta niitä kutsutaan usein myös ”kampanjateipeiksi”, koska kampanjateippauksessa usein tarvitaan vain lyhytaikaista teippausta, johon monomeeriteipit soveltuvat erityisen hyvin.

2D-teipit, eli polymeerit ovat 1D-teippejä mukautuvampia. Niitä voidaan asentaa hieman kaarevillekin pinnoille ja olettaa niiden pysyvän ja kestävän säätä useampia vuosia.

3D-teipit, eli valuvinyylikalvot ovat tarkoitettu kaikkein haastavimpiin olosuhteisiin, vaativampaan käyttöön ja niiden voi olettaa kestävän parhaimmillaan jopa 10-12 vuotta auton pinnassa. Materiaali on samalla sekä kestävää, että ohutta ja mukautuu auton kolmiulotteisiin muotoihin, mahdollistaen yliteippauksen kuperille ja koverille pinnoille ilman pelkoa, että teippi ajan kuluessa irtoaisi jännitteiden vaikutuksesta.

Teipin laatuun vaikuttaa myös laminointi, joka antaa tepille sen lopullisen ulkonäön ja kestävyyden. Tähän on olemassa useita eri materiaalivaihtoehtoja.

Jos esimerkiksi logossa on useampaa väriä, se on viisasta yleensä toteuttaa tulostettavalle tarramateriaalille. Sama pätee monimutkaisempaan grafiikkaan ja valokuviin.
Yksiväriset logot voidaan toteuttaa valitsemalla mahdollisimman lähellä oleva väri värikatalogista ja leikkaamalla se muotoonsa yksivärisestä tarrasta.

 • Mitä hyötyä auton teippaamisesta on?

Hyvin tehty ja suunniteltu autoteippaus on pysyvä mainos, joka tuo arvoa yritykselle asiakkaiden muodossa vuosienkin ajan. Se vahvistaa ja elävöittää firman brändiä. Se laajentaa mainosaluettasi ja tuo firman palvelut esille katukuvassa kaikkialle mihin menet.
Autoteippaus on myös taloudellinen tapa mainostaa, sillä kertaoston jälkeen sama auto toimii yrityksen mainoksena jopa useiden vuosien ajan.
Autoteippi myös suojaa auton pintaa esimerkiksi naarmuuntumiselta, antaen ylimääräisen suojakalvon maalipinnan ja luonnon elementtien välille.

 • Mitä esivalmisteluja autolle on hyvä tehdä sitä tuotaessa teipattavaksi?

Puhdistamme ja kuivaamme teipattavan alueen kaikista teipattavista autoista varmistaaksemme teipin pysyvyyden, mutta jos haluat nopeuttaa työtämme, kannattaa auto toimittaa teippausta varten mahdollisimman puhtaana ilman vahausta. Mikäli autossa on esim. pintavaurioita teipattavalla alueella, nämä on hyvä korjata ennen auton tuomista teipattavaksi.
Ilmoita aina mahdollisista ongelmista, jotta osaamme varautua niihin. Jos auto on esimerkiksi maalattu, sitä ei tule teipata kuukauteen maalauksen jälkeen, sillä edelleen kuivuva maalipinta saattaa tarttua teippiin voimakkaasti, pilaten auton pinnan teippiä irrotettaessa.

 • Kuinka kauan autoteippi kestää käytössä?

Teippauksen kesto riippuu käytetyn teipin laadusta, sekä auton käytöstä. Ns 1D-teipillä tehtyä kampanjateippiä ei pidä ajatella pitkäaikaisena ratkaisuna, kun taas laadukas työ mahdollistaa saman teipin keston jopa 10 vuoden ajan. Paljon ajossa oleva auto kuluttaa teipit nopeammin kuin parkkihallissa oleva auto ja siihen vaikuttaa auringonpaiste, sade tuuli, lumi, pakkanen jne.

 • Voiko autoteippi vahingoittaa auton maalipintaa?

Normaalitilanteessa teippauksen ei pitäisi vahingoittaa auton pintaa mitenkään. Juuri edellisen kuukauden aikana maalattua autoa kuitenkaan ei pitäisi teipata, sillä tällöin tuore maalipinta saattaa tarttua teippiin voimakkaammin kuin itse autoon, pilaten maalipinnan myöhemmin teippiä irrotettaessa. Maalatun auton ollessa kyseessä on syytä odottaa kuukausi ennen teippausta, jotta maalipinta on kuivunut kokonaan. Oikein asennettu teippi suojelee auton maalipintaa estäen kiveniskuja, naarmuja ja UV-säteilyä vahingoittamasta maalipintaa.

 • Voinko asentaa autoteipin itse, vai tarvitseeko siihen ammattilaisen apua?

Haluttaessa voimme valmistaa teipit niin, että ne asennetaan itse. Pienemmät logot yms. ovat suhteellisen helppoja asentaa, mikäli omistaa työvälineet ja tietää oikeat menetelmät.
Erityisesti yliteippauksessa, sekä suuremmissa teippauksissa suosittelemme ammattilaisteippausta, jotta kokemuksen avulla saamme teipin kiinni pysyvästi ja siististi.

 • Voiko teiltä tilata luonnoksen autoteippauksesta?

Teemme haluttaessa aina luonnoksen meiltä tilatuista töistä.

 • Miten pidennän teippauksen ikää autossa ja estän teippauksia irtoamasta?

Älä pese autoa heti teippauksen jälkeen, vaan anna teipille vähintään kolme päivää aikaa ”asettua” ennekuin autoa pestään.

Auton pesussa suosittelemme välttämään voimakkaasti hankaavia pesumenetelmiä, kuten automaattisia harjapesuja, tai voimakkaita liuottimia. Käsinpesussa suosittelemme kovien harjojen sijaan käyttämään esimerkiksi pesusientä.
Kuuma ilma ja kuuma vesi heikentävät teippauksia, jonka tähden on syytä pitää pesuvesi alle 70°C-asteisena.

Mikäli peset autoa painepesurilla, suosittelemme suihkuttamaan kohtisuoraan kohti auton pintaa, noin metrin etäisyydeltä, joka vähentää mahdollisuutta pesuveden päätymisestä tarran reunan alle.
Vältä käyttämästä liian happamia tai liian emäksisiä pesuaineita. Pesun jälkeen huuhtele auto huolellisesti, jotta pesuainejäämät poistuvat ja kuivaa auto huolellisesti huuhtelun jälkeen.
Tankattaessa varo roiskimasta vahingossa polttoainetta teippauksen päälle, mikäli näin kuitenkin tapahtuu, pyyhi ja pese roiskeet mahdollisimman nopeasti.

 • Voiko teippauksen jälkeen auton pestä normaalisti?

Anna teipatulle pinnalle vähintään kolme päivää aikaa kiinnittyä kunnolla, jonka jälkeen auton voi pestä, mutta emme suosittele voimakkaita pesuaineita. Käytä mekaanisesti hellävaraista käsittelyä.

 • Kuinka autoteippi suojaa kulumiselta ja UV-valolta?

Autoteippi on ylimääräinen pintakerros auton oman maalin päällä, fyysisesti estäen auringonvalon ja lentävien kivien ja soran pääsyn kosketuksiin auton maalipinnan kanssa.

 • Onko mahdollista tilata Seroprint teippaamaan automme meidän / asiakkaan toimitiloihin? 

Kyllä, tämä on mahdollista. Seroprint tekee teippauksia ympäri Suomen.

 • Mihin autoteippausten hinta perustuu?

Autoteippauksen hinta lasketaan käytetyn materiaalin, sekä tuntityön perusteella.

Mikäli teippauksia varten ollaan tehty suunnittelutyötä, se laskutetaan tuntityönä. Lopulliseen hintaan vaikuttaa myös auton koko ja teipattava alue. Osa auton pinnasta on teippauksen vaativuuden kannalta hankalampia kuin toiset alueet. Jos esimerkiksi auton kahva pitää poistaa teippausta varten, se lisää teippauksen haastavuutta ja kestoa. Myös teippauksen koko, sekä onko autoa kuinka hyvin esivalmisteltu teipattavaksi tuotaessa vaikuttaa hintaan. Hyvin esipesty auto ilman vahausta vähentää valmistelujen tarvetta ja nopeuttaa teippaajan työtä.

Suurkuvatulosteet, kyltit, tapetit ja tasotulosteet.

 • Mitä suurkuvatulosteet ovat?

Suurkuvatulosteiksi sanotaan kaikenlaisia suurikokoisia painotöitä materiaalista riippumatta. Esimerkkinä banderollit, rollupit, beach flagit, julisteet, taulut, tapetit ja lattiatulosteet. Materiaalivaihtoehtoja on useita.

 • Mitä tasotulosteet ovat?

Tasotulosteiksi kutsutaan töitä, jotka on tulostettu kovalle pinnalle. Erilaiset levyt, niihin tehtävät pintatekstuurit ja tasopinnat ovat tasotulostustöitä. Esimerkkitöitä ovat vaikka oven pintaan tehdyt tulosteet, kaappien ovet, kyltit ja äänieristelevyt.  Tasotulostuksessa voidaan käyttää useita erityyppisiä ja paksuisia materiaaleja.

 • Minkä tyyppiset kuvat sopivat tapetteihin / lattiatulosteisiin?

Mikäli haluatte tehdä esimerkiksi valokuvatapetin, suosittelemme mahdollisimman suurikokoisia kuvia.  12 megapikselin kameralla otetut kuvat riittävät moneen kohteeseen. Vaatimus tarkkuudesta lisääntyy tapetin koon kasvaessa. Esimerkiksi 4000px x 3000px kokoista kuvaa käytettäessä 4 metrin levyisen tapetin tulostamiseen yhden pikselin kooksi tulisi 1mm. Pystymme tekemään tulostustöitä myös toistuvalla kuviolla, tällöin suosittelemme kuvaa, mielellään vektorimuodossa, joka on suunniteltu siten, että siihen ei tule reunakohtia kuvaa toistettaessa useita kertoja rinnakkain.

 • Tarjoatteko tapetin asennus, tai vanhan tapetin poistopalvelua?

Meiltä voi tilata myös tapetin asennuksen, tai haluttaessa poiston. Käyttämämme tapetit ovat helppoja asentaa ja poistaa myös itse.

 • Kuinka suuria tulosteita on mahdollista tehdä?

Pystymme tulostamaan yli metrin levyisiä tulosteita. Voimme tulostaa jopa 160cm levyisiä töitä, työn pituus määräytyy käytetyn materiaalin rullan pituuden pohjalta ja voi olla kymmeniä metrejä. Leveämmät työt pystymme tulostamaan suikaleina, jotka voidaan asetella vierekkäin mahdollistaen hyvin suurten kuvakokonaisuuksien rakentamisen.
Paksuutta tulostusmateriaalilla voi olla maksimissaan 6,4cm tasotulostimelle.

 • Mihin suurkuvatulosteiden hinta perustuu?

Hinta tulostustyölle lasketaan käytettyjen materiaalien ja työajan pohjalta.

Ikkunateippaukset, huurrekalvot, tummennukset yms.

 • Mitä hyötyä ikkunan teippaamisesta on?

Ikkunateippaus lisää yrityksen näkyvyyttä ja bränditietoisuutta. Se on tehokas tapa mainostaa yritystä ja sen tuotteita ja palveluita. Usein teippauksissa on yrityksen logo, tuote, tai mainoskuvia ja yhteystietoja.

Ikkunateippauksia voidaan myös käyttää suojaamaan ikkunoita tai yritystä. Huurrekalvolla, maitolasikalvolla, etsikalvolla, tummennuksilla ja peilikalvoilla estetään näkyvyys sisätiloihin, joka vähentää murtovarkauksien houkuttelevuutta.

Ikkunan tummennus on tehokas passiivinen keino viilentää sisätiloja kesäkuukausien aikana vähentämällä ikkunasta tulevaa auringonvaloa, joka säästää sähköä.

 • Voiko teiltä saada luonnoksen ikkunateippauksesta ennen asennusta?

Voimme haluttaessa tehdä luonnoksen ikkunateippauksista ja lisäksi kuvamanipulaation avulla tehdä kuvan, josta näkyy miltä yrityksen julkisivu suurinpiirtein näyttäisi teipattuna.

 • Mitä pitää ottaa huomioon tilattaessa ikkunateippausta?

Ikkunan koko vaikuttaa teippauksen hintaan materiaalinkäytön muodossa, lisäksi ikkunan korkeus ja leveys on välttämätön tieto teippauksen toteutumisen kannalta.
Ikkunan sijainti. Mikäli ikkuna on hyvin korkealla, tai esimerkiksi portaikon edessä, tikkaiden ulottumattomissa, asennukseen saatetaan tarvita henkilönostinta.
Jos ikkunan edessä on parkkiruutu, saatetaan autoja väliaikaisesti joutua estämään parkkeeraamasta ikkunan eteen, jotta teippaus saadaan tehtyä.

 • Tarjoatteko erikoisteippejä, esim. eristäviä, tai uv-suojakalvoa, huurrekalvoa, tai ikkunatummennuksia?

Meiltä saa tilattua ikkunoiden tummennuksen, tai huurrekalvon asennuksineen. Lisäksi meiltä saa tarvittaessa yksisuuntaisen peilikalvon asennettuna ikkunoihin ja muita erilaisia aurinkosuojakalvoja.

 • Kuinka kauan ikkunateippi kestää hyvän näköisenä?

Säilyvyyteen vaikuttaa useat tekijät; auringonvalo, kosteusolosuhteet ja millä teipillä se on tehty. Ikkunateippauksen eliniäksi voisi ajatella 2-12 vuotta. Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetut teipit kuluvat nopeammin, kun taas pidempään käyttöön tarkoitetut teipit voivat kestää vuosia ja silti näyttää hyvältä.

 • Voiko ikkunateippauksen asentaa, tai poistaa itse?

Ikkunateippauksen asennus ei ole rakettitiedettä, mutta vaatii kuitenkin osaamista ja uskallustakin. Mikäli haluat itse asentaa teippauksen, suosittelemme aloittamaan pienemmillä yksityiskohdilla. Vanhan teipin irrottaminen vaatii hiukan varovaisuutta, mutta onnistuu kuumailmapuhaltimen ja hyvän pesuaineen avulla.

 • Voiko vanhoja teippauksia korjata?

Riippuen vanhan teippauksen laadusta, on mahdollista tehdä uusia korjauspaloja aiempien teippausten tilalle. Kirjaimia voi tehdä yksittäisinä irtokirjaimina, joita voi asettaa irti repeytyneen paikalle.

 • Mihin ikkunateippauksen hinta perustuu?

Ikkunateippausten hinta lasketaan käytetyn materiaalin pohjalta. Lisäksi hintaan vaikuttaa teipattavan kohteen haastavuus, käytetty aika ja mahdollinen nosturin käyttöaika.

Tekstiilipaino

  • Miten tekstiilipaino toimii?

Meille voi toimittaa omia vaatteita, tai muita tekstiileitä painettavaksi, tai sitten voi katsoa tuotekatalogistamme itselle sopivat tuotteet. Panomenetelmä jota käytämme on ns. lämpösiirto. Itse painomateriaali on ohut vinyylikalvo, joka painetaan tuotteen pintaan lämmön ja puristuksen avulla. Tekstiileihin voi painaa tällä menetelmä yksivärisiä kuvia, logoja tai tekstejä, mutta kykenemme tekemään myös monivärisiä painotöitä aina valokuvatarkkuuteen asti.

 • Voiko vanhan painotyön päälle painaa jotain?

Vanhan painotyön voi peittää suurinpiirtein paidan värisellä vinyylillä, joka mahdollistaa vanhan painotyön peittämisen näkyvistä. Tämän asennetun palan päälle voi painaa jotain muuta.

 • Voinko tulla kokeilemaan vaatteita ennen työn tilaamista?

Kokeileminen on mahdollista. Suosittelemme ottamaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen paikalle saapumista, jotta voimme varmistaa, että meillä on varastossa kokeilun kohteena olevaa tuotetta.

 • Voitteko painaa heijastinnauhaa takkiin, tai muuhun vaatteeseen?

Heijastinnauhojen ja kuvioiden, tai heijastavien logojen painaminen onnistuu meiltä myös.

 • Onko teillä tuotekatalogia erityyppisistä vaatteista / tekstiileistä, joista voin valita

Tuotekatalogimme löytyy täältä.

 • Voinko toimittaa omia vaatteita painettavaksi?

Voit. Voimme tapauskohtaisesti tarkistaa, sopiiko juuri kyseinen vaatetyyppi painettavaksi.

 • Miten pidennän painetun vaatekappaleen käyttöikää?

Suosittelemme pesemään vaatteet alle 60 asteessa niin, että vaate on käännetty nurinpäin ja sen painopinta on käännetty vaatteen sisäpuolelle.

 • Minkälaiset vaatteet soveltuvat painettavaksi?

Paidat, t-paidat, housut, kangaskassit, pipot painopinnalla, hatut, lippalakit, esiliinat jne.

 • Mihin tekstiilipainotyön hinta perustuu?

Hinta pohjautuu vaatekappaleen hintaan, käytetyn painomateriaalin hintaan ja työhön menevään aikaan.

Materiaalit

 • Voiko Seroprint käsitellä kuvat ja muut materiaalit meidän puolestamme?

Pystymme tekemään monipuolisesti kuvankäsittelyä ja taittotyötä ja muuta suunnittelutyötä aina 3d-mallintamisesta lähtien tarvittaessa. Pystymme myös korjaamaan tiedostot jotka eivät ole painokoneelle sopivassa muodossa ja retusoimaan kuvia, tai muuten parantamaan niiden kuvalaatua.

 • Missä muodossa aineistot tulee toimittaa painotalolle?

Kuvat ja tiedostot PDF-muodossa CMYK väriavaruudessa. 300dpi resoluutiolla. Mikäli kyseessä on logoprintti, tai leikkurityö, on sen hyvä olla lisäksi vektorimuodossa. Aineisto kannattaa toimittaa juuri siinä koossa missä se on tarkoitus tehdä fyysiseksi tuotteeksi. Mikäli olet epävarma, kysyminen kannattaa aina!

Onko sinulla muita kysymyksiä? Ota yhteyttä!

  Nimi (täytä)

  Sähköposti (täytä)

  Viesti